Thursday, 21 October 2010

THE MOST MEMORABLE MOMENT.

191010

Tarikh yang memang aku sangat nanti-nantikan! You alls mesti tahu kan? Hihihi! It's PARAMORE baby! But hari tu sangat clumsy sebab pergi ambik tiket lambat. Nasib ada Renee and Jue. Heee. Time sampai sampai Stadium nak ambik tiket petang tuh, memang RAMAI GILA orang! Lepas tu menjerit jerit! Haaaa, time tu dah rasa lain dah. Mula-mula tak sangat. Then lepas merentasi segala jenis manusia, dapat laaa tiket! Haa ni dia tiket :)


 Okay sambung cerita! Lepas ambik tiket tu, rushing pulak balik rumah sebab nak mandi manda bagai. (kelam kabut gila kan?) Dalam 7.30 macam tu baru gerak. Masa on the way tu, macam-macam perasaan ada. Risau, nak muntah, pening, cuak, nervous, ishhhh macam-macamlah! Dengan jamm lagi. Haishh. Thanks to my beloved sister yang hantar kami ke venue. Thanks a lot yeah! :))

Then my sis drop aku and Renee kat tepi stadium tu sebab dah pack gila kat dalam. So kami pun berlari lari anak la ke dalam dengan penuh semangat. HAHA tak boleh blah. Dari jauh dah dengar band opening perform iaitu Y2K yang semua ahlinya bertopeng kesemuanya. Time nak masuk memang macam semut la rasa. Berhimpit-himpit. Dengan pakcik makcik bawak anak sekali. Haih, yela kan, bukan kita je nak tengok Paramore. Hihihi. Sampai kat gate tu, ada pula spot check! Macam la aku bawak pistol kan. Katanya camera tak boleh bawak masuk. Tak tau la camera jenis apa. Okay dah lepas masuk, lega kejap.

Haaaaaa ni time nak masuk kat dalam stadium pulak. Ada lagiiiiiiiiiii! Haih! Lepas dah cop cop kat tangan bagai, kami pun cari la tempat duduk yang sesuai. Too bad, semua penuhhhh :( Kitorang pun lari keluar balik, pergi lari ke PS3 yang belah kanan. Then, sampai-sampai PS3 kanan tu, sama jugak. Tapi tak la se crowded tadi. Lepas tu kami pun cari la tempat duduk. Hahaha yang tak boleh blah nye, duduk sebelah family family. Memang rasa macam pegi ngan mak ayah laa! Hahaha. Tapi layan jelaaaaa.

Tak lama tu, kecoh-kecoh kat atas. Rupanyaaaaaaaaaaa, yang PS3 boleh masuk pulak ke PS2 yakni yang tengah tengah dan lebih mahal daripada tempat aku sekarang. Lepas tu, ramai gila orang panjat semula nak pegi ke sana. Hah apa lagi, aku takkan nak tengok je benda tu berlaku depan mata kan. Haaaaaa memang aku masuk la celah celah pagar tu. Bila dah penat berperang dengan orang-orang semua, dapatlah aku tempat yang agak clear.(clear la jugak daripada tadi). Haaa ni laa keadaannya dari kedudukan kami.



Tak lama lepas duduk duduk tu, gelap je dalam stadium. Crowd dah mula jerit-jerit diiringi music. Paramore buat gimik, macam ada tirai untuk opening song. Hah memang naik la segala bulu roma yang ada nih! Meremang remang wehhhhhhh! Adoiiiiii. Lepas tu bunyi drum, gitar and bass bersatu padu, so terjadilah lagu Ignorance for the opening song. Then, tirai pun jatuh. Time tu memang rasa macam sesak sesak nafas. Hahaha. Pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Memang perasaan yang tak dapat nak describe la yang aku pernah rasa. Memang awesome gila! Hayley Williams tak payah nyanyi pun takpe. Sebab suara dalam Stadium lagi kuat daripada suara dia. Semua semangat gila. Nak nak orang yang tengah menulis ni. Lagi la nyeeee. Especially time lagu That's What You Get. Favourite tuuuuuu! Hahaha. Sepanjang show Paramore, aku tak duduk pun. Except untuk lagu-lagu slow macam When It Rains, Misguided Ghost & The Only Exception. Memang penat but worth it la kan.

Ini adalah for opening sequence.

video

Ini lah antara gambar-gambar sepanjang Konsert Paramore Live In Kuala Lumpur :)

Setlist
1. Ignorance
2. Feeling Sorry
3. That's What You Get
________________________

4. For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic
5. Emergency
6. Playing God
7. Careful
8. Decode
9. Let This Go (acoustic)
10. When It Rains (acoustic)
11. Where The Lines Overlap (acoustic)
12. Misguided Ghosts (acoustic)
13. crushcrushcrush
14. Pressure
15. Looking Up
16. The Only Exception
_________________________
17. Brick By Boring Brick
18. Misery Business
 The red-headed girl, Hayley Williams :)
 "LET'S BE FREAKS!" - Hayley Williams.
 Sempoi je kannnnnnnn!
 Ikatan kat tangan dia tu selalu ada :)
 JosHayley :))))
 When It Rains
 And that guy, shouldn't get up there!!!!! Huh. Dah la nyanyi wrong part! -__-
 Lepas menyarungkan T-shirt. She's all sweating. But, still cuteeeeeeeeee! :D
Last scene. The last song is Misery Business. Tak puas lagi dah habis :(

Lepas dah habis semua-semua, barulah jumpa kawan-kawan :)



Thanks guys. Sangat Happy malam tuh. Ingat tak orang Thailand? HAHAHA!