Sunday, 21 November 2010

SHOUT! AWARD 2010.

Date : 20/11/2010
Venue : Stadium Putra Bukit Jalil

Rockstar Award (Rock Award) - Bunkface
Favourite TV Personality Award - Zizan Raja Lawak
Breakthrough Feature Award - Lagenda Budak Setan (Sharad Sharan)
Popstar Award (Pop Award) - Yuna
Power Vocal Award (Powerful Vocal Award) - Faizal Tahir
Fresh TV Series Award - Nur Kasih (Filmscape)
Favourite TV Program (Non Drama) - Showdown 2010
Music Video Award - Prom Queen (Bunkface)
Flava Award (Hip Hop/R&B Awards) - Mizz Nina
Hot Guy Award - Henry Golding
Hot Chick Award - Scha Al-Yahya
Coolest Radio Announcer Award - Phat Fabes (Fly FM Pagi Show)
Favourite Radio Show - HotFM AM Krew (Fara, Faizal & A.G)
Best On-Screen Chemistry Award - Afdlin Shauki & Liyana Jasmay (Papadom)
Mobile Artist Of The Year - 6ixth Sense (Tanpa)
Break Out Award (Best New Act) - Yuna
Ultimate Shout! Award - Yuna

Wait wait..!
Scha menang "Hot Chick Award"? Damn!

Overall, aku memang puas hati dengan kemenangan Zizan. Auwwwwwww! Sukaaaaaaa *lovelovelove*

Okay, macam biasa. Photoshoot with Malaysia's Next Top Model :)


Friday, 19 November 2010

19/11/2010.

To me,
This is the best day of my life.
For the first time,
I speak through my mind,
And for my own good sake.
Alhamdullilah,
I'm already out from the comfort zone.

Saturday, 13 November 2010

HEY YOU OUTSIDER!

Hey, kau ni siapa? Tiba-tiba muncul dalam hidup aku. Kalau muncul membahagiakan takpe la jugak. Ni tak, selalu sibuk hal orang. Weh "manusia", kau jaga hidup kau sudah la. Jangan duk nyibuk nak susun-susun hidup orang lain. Aku tengok hidup kau pun terabur! So, kau memang tak berhak langsung nak suruh aku do this and that okay buddy? Kau ni memang macam muka tak malu kan. Kenal pun tak, tiba-tiba nak judge aku. Hey mamat, suka hati aku laaa. Kau ni sibuk-sibuk hal aku, KAU SUKA KAT AKU KE HA? Adoi semak la mata aku tengok kau. Tobak pong! Lastly, kau jaga la hidup kau. Sebab kau tu dah ada anak. Jaga anak kau supaya jangan jadi macam aku yang konon tak elok kat mata kau okay :)


p/s : Oppps! Sorry lupa. Mulut orang memang kita tak boleh tutup kan. Nak aku tolong tutupkan? :)

Thursday, 11 November 2010

DIFFERENT IS UNIQUE!

I've learned that
You need to take pride
In the fact that you're unique.
- Adam Lambert.

Wednesday, 10 November 2010

ADORED.


She's beautiful
Inside and out
Inspired me.

MISS.















I really miss this kind of situation
When my phone beeps
And your name appear
It's really makes me smile


But there's no longer exist anymore
I've lost you
For the rest of my life.

Monday, 8 November 2010

OUCH!

Situasi.

A : Eh eh meh la sini. Awak nak pergi mana tu? (Sambil menepuk bahu kawannya dari         belakang)
B : (Menoleh) Huh?
A : Oh maaf maaf! Saya ingatkan kawan saya. Maaf ye encik.
B : Tak mengapa. (Sambil ketawa kecil)

Pernahkah situasi sebegini berlaku terhadap anda?

Mesti rasa nak menyorok macam ni kan? Hahahaha!

Sunday, 7 November 2010

WONDERING..

"When someone sees the same people everyday, they wind up becoming a part of that person’s life. And then they want the person to change. If someone isn’t what others want them to be, the others become angry. Everyone seems to have a clear idea of how other people should lead their lives, but none about his or her own." - Hayley Williams.

 


Wednesday, 3 November 2010

1990-an, KANGEN.

Jika ditanya tentang itu
Aku memang sangat merinduinya.
Seandainya aku mampu mengubah waktu
Ingin ku ulang masa itu.

Sewaktu aku masih di atas tangan abah
Aku masih terasa hingga kini
Kehangatan badannya
Memeluk erat diri kecil ini
Aku panjat kamu, pukul kamu, marah kamu,
Tetapi kamu tetap begitu, tenang.
Masihku ingat,
Kamulah satu-satunya orang 
Yang bisa  membuatku menjadi tinggi
Jika aku tidak bisa nampak
Dengan memanjat kamu
Ya, aku sangat rindu.


Semasa emak memangku aku 
Di ribanya terbaringnya aku
Sehingga kini masih dinikmati kasih sayang itu
Air badanmu mengalir dalam darahku
Kata-kata kamu sehingga kini kedengaran di cupingku
Segalanya kamu berikan
Tanpa mengenal erti lelah
Betapa besar pengorbanan kamu, emak.
Aku tidak lupa
Betul, aku rindu itu juga


Walaupun aku mengotorkan buku-buku kamu
Kamu tetap menunjukkan tawa
Telapak kakiku diletakkan ke pipi kamu
Sambil mata kamu disepetkan
Tanda gembira kerana melihat aku tersenyum
Kamu menjaga aku 
Pabila abah dan emak tiada
Ya, itulah kakak yang tiada tolok bandingnya
Aku sayang kamu.


Telinga aku sering mendengar suara amarah ini
Ianya sangat perit
Malah hangat pukulan tangannya juga masih di ingatan
Dalam semua itu
Terselit gurauan yang aku rindukan
Kata-katanya sangat pedas
Tapi bermakna untuk dibawa ke masa hadapan
Jiwa ini rindu kamu abang
Rindu untuk kembali seperti zaman dahulu.

Aku sentiasa tertawa dengan diri kamu
Kamu ibarat kembar pada waktu dahulu
Aku seperti punya bayang-bayang lain
Biarpun kamu asyik mengusik
Sehingga membazirkan setitik air mata aku
Ianya sebenarnya sangat menggembirakan aku
Kerana aku terasa wujud 
Pabila bersama kamu
Atai, aku rindu kamu juga.
Rindu untuk bermain seperti dahulu.

Ya,
Sebetulnya,
Aku rindu kesemuanya!
Aku rindu zaman kerdilku
Aku rindu segalanya.
Aku rindu...


Semua hidup di jiwa aku.

Monday, 1 November 2010

KELAHIRAN! ♥

1/11/2010
 ♥♥
♥♥ 
♥♥
♥♥
 Ehhhhhhhhh ni sape? Hahaha muka jeles!

BEBAS.


Ada kala,
Aku ingin menjadi seperti seekor burung
Bisa terbang bebas tanpa halangan
Bisa lihat Bumi dengan luas
Bisa menyentuh cebis-cebis awanan. 

 


Ada kala,
Aku ingin menjadi seperti seekor buaya
Kerna setiap langkah yang di kuak
Akan  menggerunkan setiap mata yang menoleh
Serta memakan apa saja di hadapannya
Tanpa ragu. 



Ada kala,
Aku ingin menjadi seperti seekor kancil
Yang senantiasa disangka bijak
Dan cekap dalam segala apa 
Yang dilakukan. 

 


Ada kala,
Aku ingin menjadi seekor kura-kura
Kerna ianya sangat tabah dan sabar
Walaupun pergerakannya  lambat
Juga disebalik cangkerangnya
Adalah satu pertahanan baginya.
Aku kagum.



Namun,
Aku sentiasa berasa bersyukur
Kerna dilahirkan sebagai manusia
Yang dikurniakan akal fikiran
Untuk membezakan yang mana baik dan buruk
Walaupun aku tidak sesempurna insan lain
Disebalik itu,
Terdapat juga keistimewaan.


TERIMA KASIH YA ALLAH!

SEPARA SEDAR.

 Mimpi hanyalah permainan tidur.

Friday, 29 October 2010

AIRMATA BUMI.

Tuhan,
Marahkah Kau padaku?
Sungguh deras curah murka-Mu
Kau hempaskan jari-Mu di muka bumi
Tercenganglah seluruh dunia.


Tuhan,
Mungkin Kau kuabaikan
Tak ku dengarkan peringatan
Ku sakiti Engkau sampai perut Bumi
Maafkan kami Ya Rabbi.


Tuhan,
Engkau Yang Perkasa
Jangan marah lagi
Biarkanlah kami
Songsong Matahari.


Tuhan,
Engkau Yang Pengasih
Ampunilah dosa
Memang semua ini
Khilaf kami
Hamba-Mu yang hina.


Betapa besarnya kuasa-Mu.

Wednesday, 27 October 2010

SEMUA TENTANG KAMU.

Semua bermula dengan kebahagiaan
Tetapi pengakhirannya,
Sentiasa kekecewaan yang megiringi
Mengapa?
Kerna adanya manusia seperti kamu
Ya, seperti kamu yang tidak tahu menghargai.

Semua yang dilakukan untuk kepentingan diri
Ya, aku tahu
Kamu tidak pernah ikhlas
Tapi aku tetap dengan hati aku
Mengapa?
Kerna aku terlalu sayang kan kamu
Tak sadarkah kamu?


Semuanya aku simpan
Jauh di lubuk hati aku
Mengapa?
Kerna aku tak mahu kamu tahu tentang itu.
Aku terlalu risau jika ianya mengguris hati kamu.
Tapi,
Tak sadarkah kamu bahwa kamu sentiasa melukai aku?

Semua tentang kamu
Baik di mata aku
Meskipun kawan-kawan menidakkannya
Tetapi aku tetap dengan suara aku
Demi mempertahankan kamu
Kerna apa?
Aku sangat menjaga kamu.

Tetapi sayang,
Aku tidak pernah sempurna di mata kamu
Sehingga hari ini 
Aku sering tertanya-tanya
Mengapa aku perlu merasai semua ini?
Sedangkan bukan aku yang melukai kamu.


Kadang-kala
Perasaan terlampau sayang mengaburi segala mata
Aku tidak nampak segala kejahatan kamu
Segala kekejian kamu
Tapi sekarang
Buat pertama kalinya
Aku tetap dengan pendirian aku
Dengan relanya,
Aku pergi dari kamu...


 Semuanya tampak indah pada mula.


Akhirnya, kamu berseorangan.

SEMANGAT SEMANGAT SEMANGAT!

Ya Allah,
Aku mohon kepada Mu
Janganlah Engkau lunturkan hasratku
Biarlah ianya berpanjangan
Engkau terangilah laluannya
Supaya mudah untukku menempuhnya
Jauhilah segala dugaan yang bakal tiba.


Amin Ya Rabbal A'lamin.


Beginilah semangat saya pada waktu ini :)

Tuesday, 26 October 2010

BERBISIK.

Ya,
Sangat kecil.
Dan mungkin tidak sebesar kamu.
Rautnya kelihatan kasar.
Tapi realitinya,
Sangat senang dibentuk,
Serta tersentuh.


Ya,
Aku juga manusia
Ada hati, perasaan dan jiwa.
Mungkin tidak sama.
Tapi ianya amat terasa kemunculannya.


Ya, 
Kamu boleh melemparkan kata-kata.
Tapi tidak bagi aku,
Untuk menerima.
Kerna kadang kala
Ianya sangat berbisa,
Untuk diterima.


Ya,
Sedarlah bahwa 
Bukan hanya kamu
Yang punya. 
Tetapi juga mereka.
Yang juga sama
Pada mulanya.

Cuba menyentuh, tapi tahukah kamu apakah di dalamnya? :)

Friday, 22 October 2010

GET WELL SOON MY DEAR!

Hey soul sista!


Stressful!
Don't you dare to come closer.
Not even a step.
I'm always be by your side.


Just remember,
You're always in my mind.
Although I'm not show it through myself
But I do, actually..


Get well soon sis! ILOVEYOU :)

Thursday, 21 October 2010

THE MOST MEMORABLE MOMENT.

191010

Tarikh yang memang aku sangat nanti-nantikan! You alls mesti tahu kan? Hihihi! It's PARAMORE baby! But hari tu sangat clumsy sebab pergi ambik tiket lambat. Nasib ada Renee and Jue. Heee. Time sampai sampai Stadium nak ambik tiket petang tuh, memang RAMAI GILA orang! Lepas tu menjerit jerit! Haaaa, time tu dah rasa lain dah. Mula-mula tak sangat. Then lepas merentasi segala jenis manusia, dapat laaa tiket! Haa ni dia tiket :)


 Okay sambung cerita! Lepas ambik tiket tu, rushing pulak balik rumah sebab nak mandi manda bagai. (kelam kabut gila kan?) Dalam 7.30 macam tu baru gerak. Masa on the way tu, macam-macam perasaan ada. Risau, nak muntah, pening, cuak, nervous, ishhhh macam-macamlah! Dengan jamm lagi. Haishh. Thanks to my beloved sister yang hantar kami ke venue. Thanks a lot yeah! :))

Then my sis drop aku and Renee kat tepi stadium tu sebab dah pack gila kat dalam. So kami pun berlari lari anak la ke dalam dengan penuh semangat. HAHA tak boleh blah. Dari jauh dah dengar band opening perform iaitu Y2K yang semua ahlinya bertopeng kesemuanya. Time nak masuk memang macam semut la rasa. Berhimpit-himpit. Dengan pakcik makcik bawak anak sekali. Haih, yela kan, bukan kita je nak tengok Paramore. Hihihi. Sampai kat gate tu, ada pula spot check! Macam la aku bawak pistol kan. Katanya camera tak boleh bawak masuk. Tak tau la camera jenis apa. Okay dah lepas masuk, lega kejap.

Haaaaaa ni time nak masuk kat dalam stadium pulak. Ada lagiiiiiiiiiii! Haih! Lepas dah cop cop kat tangan bagai, kami pun cari la tempat duduk yang sesuai. Too bad, semua penuhhhh :( Kitorang pun lari keluar balik, pergi lari ke PS3 yang belah kanan. Then, sampai-sampai PS3 kanan tu, sama jugak. Tapi tak la se crowded tadi. Lepas tu kami pun cari la tempat duduk. Hahaha yang tak boleh blah nye, duduk sebelah family family. Memang rasa macam pegi ngan mak ayah laa! Hahaha. Tapi layan jelaaaaa.

Tak lama tu, kecoh-kecoh kat atas. Rupanyaaaaaaaaaaa, yang PS3 boleh masuk pulak ke PS2 yakni yang tengah tengah dan lebih mahal daripada tempat aku sekarang. Lepas tu, ramai gila orang panjat semula nak pegi ke sana. Hah apa lagi, aku takkan nak tengok je benda tu berlaku depan mata kan. Haaaaaa memang aku masuk la celah celah pagar tu. Bila dah penat berperang dengan orang-orang semua, dapatlah aku tempat yang agak clear.(clear la jugak daripada tadi). Haaa ni laa keadaannya dari kedudukan kami.



Tak lama lepas duduk duduk tu, gelap je dalam stadium. Crowd dah mula jerit-jerit diiringi music. Paramore buat gimik, macam ada tirai untuk opening song. Hah memang naik la segala bulu roma yang ada nih! Meremang remang wehhhhhhh! Adoiiiiii. Lepas tu bunyi drum, gitar and bass bersatu padu, so terjadilah lagu Ignorance for the opening song. Then, tirai pun jatuh. Time tu memang rasa macam sesak sesak nafas. Hahaha. Pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Memang perasaan yang tak dapat nak describe la yang aku pernah rasa. Memang awesome gila! Hayley Williams tak payah nyanyi pun takpe. Sebab suara dalam Stadium lagi kuat daripada suara dia. Semua semangat gila. Nak nak orang yang tengah menulis ni. Lagi la nyeeee. Especially time lagu That's What You Get. Favourite tuuuuuu! Hahaha. Sepanjang show Paramore, aku tak duduk pun. Except untuk lagu-lagu slow macam When It Rains, Misguided Ghost & The Only Exception. Memang penat but worth it la kan.

Ini adalah for opening sequence.

video

Ini lah antara gambar-gambar sepanjang Konsert Paramore Live In Kuala Lumpur :)

Setlist
1. Ignorance
2. Feeling Sorry
3. That's What You Get
________________________

4. For A Pessimist, I'm Pretty Optimistic
5. Emergency
6. Playing God
7. Careful
8. Decode
9. Let This Go (acoustic)
10. When It Rains (acoustic)
11. Where The Lines Overlap (acoustic)
12. Misguided Ghosts (acoustic)
13. crushcrushcrush
14. Pressure
15. Looking Up
16. The Only Exception
_________________________
17. Brick By Boring Brick
18. Misery Business
 The red-headed girl, Hayley Williams :)
 "LET'S BE FREAKS!" - Hayley Williams.
 Sempoi je kannnnnnnn!
 Ikatan kat tangan dia tu selalu ada :)
 JosHayley :))))
 When It Rains
 And that guy, shouldn't get up there!!!!! Huh. Dah la nyanyi wrong part! -__-
 Lepas menyarungkan T-shirt. She's all sweating. But, still cuteeeeeeeeee! :D
Last scene. The last song is Misery Business. Tak puas lagi dah habis :(

Lepas dah habis semua-semua, barulah jumpa kawan-kawan :)



Thanks guys. Sangat Happy malam tuh. Ingat tak orang Thailand? HAHAHA!

Tuesday, 19 October 2010

HATI & JIWA.

Aku punya hati
Salah kah jika aku berkongsi?
Aku punya hati
Salah kah jika ianya diberi?
Aku punya hati
Salah kah kalau ianya dihargai?


Aku manusia biasa 
Yang punya hati 
Dan ianya tidak mati
Aku jugak manusia biasa
Yang punya jiwa
Dan ianya masih bernyawa


Pandanglah seseorang melalui hati
Bukan sekadar dari mata
Kerana ianya kosong
Tiada makna
Kerana semua sama
Makhluk yang dicipta oleh-Nya.



 Sometimes, it feels better like this.

Monday, 18 October 2010

HARD, DON'T IT?

Everyday, everytimes
I'm trying my lungs out
To be optimistic and positively thinking
all theeeeeeeeeee time!
Talk to myself
At least...
For a pessimist
I'm pretty OPTIMISTIC :)

Smile even the image is not  yours :)

HILANG.

Tatkala jiwa sudah terpaut 
Sentiasa ada ruang yang terbuka
Antara genggaman tangan
 Lalu hilang dalam sekelip mata
 Walaupun ikatannya rapi
Tetapi tetap rapuh
Dan membawa serpihan aku
Bersamamu kesana
Lenyapkanlah segalanya
Sebelum aku turut hilang.

Sunday, 17 October 2010

HEART & SOUL.

Dear Abah and Mak,

          You're always be in my heart, my deep heart
          My other half is yours wherever you go
          Your other half is mine too
          Please take good care of it
          Same as I do.
          Bear in mind that,
          I'm always there for you
          No matter how far we are
          Distance is not the abstraction
          As long as our heart is ONE.

Jiwa ini rindu kamu.

BERTAHAN.

Bertahanlah seperti burung yang masih menunggu di atas dahan sementara temannya telah terbang pergi.

 Bertahanlah seperti air terjun yang mengalir sehingga ke penghujungnya.

 Bertahanlah seperti matahari mencurahkan cahayanya sehingga senja tiba.

Saturday, 16 October 2010

SAMA TAPI TAK SERUPA.

It's about time to introduce to you, my bestie, Renee.


 Present.



 Past Tense. (Masa dalam Tanjung Rambutan)

Which one is better?
Hahaha, pada aku, dua-dua pun okay. As long as kau tetap kau. Eh tapi kan, umur kau dah nak 20 dah kan. Dah kau potong rambut, dah tak gaya macam 20. Hihi tak sabar la nak pegi PARAMORE. Dengan rambut baru pulak tu. Senang la nak headbang (Ya Allah koyanye). Dah lama tak spend time together kan, memandangkan masing-masing sibuk dengan kerjaya. Tapi takpe, nanti kita boleh bersuka-ria bersama :) Hmm, aku nak merepek apa pasal kau ni eh? Okayla. Since kita dah nak dekat 4 tahun berkawan baik, aku nak kau tahu, yang kau la teman, sahabat, kawan yang paling perfect pernah aku ada. Even aku hangout dengan orang lain, bayang-bayang kau selalu ada sebelah aku. Tak percaya? Tanya Anis, aku selalu tersasul panggil dia dengan nama "Renee". Tak kisah la tu. Aku jenis yang tak pandai nak cakap depan-depan, sebab aku kan pemalu. So, ni la peluang aku nak cakap kan.(MALU) Kalau anda-anda semua nak tahu, bermacam-macam pengalaman yang kami tempuh sepanjang menjalani alam remaja bersama-sama. Ada yang positif, ada jugak negatif. Tihihihi macam bodoh rasa bila ingat balik. Tapi at least kita ada sejarah bersama kan? Hahahahaha! Ingat tak plan yang kita buat? Nak pakai baju apa, spek apa, kasut apa. Haaaa yang paling penting, handbag tradisional aku! Hahahaha kelakar la. Siap buat plan lagi. Alaaaa ceteknya minda. Yela time tu baru Form 5. Ish ish ishhhhh. Tetbocor pulak rahsia. Tapi takpe, untuk tatapan bersama. Haihh, kalau nak cerita memang panjang! Sebab banyak aku bergelak ketawa, menangis, bergaduh dan macam-macam lagi dengan kau. Aku nak kau tahu la semua ni. Aku sayang kau sehingga hujung nyawa aku. Kau orang penting selepas family aku. Ingat tu! Aku sayang kau. :')


P/S : Aku tak tau kenapa aku sebak time aku buat entry nih. Zzzz~

*Terpaksa update baru atas sebab-sebab tertentu :)

17 Oct 2010
03.05 am

FOUND!

Yes!
I've found a suitable place
Where I can wrote everything
From the bottom of my heart
Without any obstacle
Because this thing is really mine!
Sometimes,
Not everyone likes to hear
A story that is unrelated to them
So,
This is the best place
Where I can talk to :)


No one can stop me! :)

HATI PERUT SI MATA SEPET.

Dunia terbentang luas
Takkan sedikit pun tiada ruang baginya
Untuk berkongsi kegembiraan 
Sebagaimana kita melaluinya.


Adapun perasaan benci
Simpan sahaja
Kerana ianya tidak mempunyai akal
Seperti kita, manusia yang punya.


Jika tidak suka
Usahlah tangan atau kaki atau senjata diguna
Kerana ia, seperti kita
Mempunyai deria meskipun sakit.

Aku di sini berbicara
Bukan suatu omongan kosong
Hanya peringatan ianya ada pembalasan
Kerana ianya makhluk yang dicipta Tuhan
Jangan jadikan ia satu penyesalan.

Shout : Woi, kalau ye pun kau benci kucing, jangan menganiaya binatang. Kau ada anjing, aku tak pernah buat anjing kau sakit. Kerana apa? Kerana aku masih hormat, walaupun ianya haram bagi aku. Kau pun sama taraf dengan dia, takde otak! Aku benci! Aku benci! Orang macam kau, perosak dunia! Semoga Allah melaknat perlakuan kau sekeluarga.

Friday, 15 October 2010

ACCEPTANCE.

"Alamak, jerawat! Taknak lah keluar. Malu."
"OMG, kulit aku burn! Oh, hitam la lepas ni!"
"Hishhh berminyaknye muka ni. Camne nak buat ha?"

Wahai gadis-gadis,
bersyukur lah dengan apa yang kau ada.
Sehingga harini aku tidak pernah mendengar lagi orang bertanya
seperti mana aku sentiasa bertanya.
Kerana tiada siapa yang dapat menjawabnya
Selain Dia.

NICE TRY! :)

PLOT.
  1. Kucing betina menjerit di luar pintu.
  2. Mangsa (saya) membuka pintu.
  3. Kucing jantan juga melulu masuk.
  4. Mereka mula bercangkerama.
  5. Mangsa cuba untuk menghalau dengan mengeluarkan suara yang manja. (Epic failed)
  6. Kemudian mangsa mendukung kucing jantan dengan penuh kasih sayang.
  7. Dicakar di beberapa bahagian, antaranya ialah kening, pipi, mata, hidung, tengkuk dan leher.
  8. Kucing-kucing tersebut berlagak seperti tiada apa yang berlaku.
  9. Mangsa menghalau kucing keluar lalu melihat cermin. (CEDERA PARAH!)
  10. Kedua-duanya di humban keluar.

 Suspek.

Inilah hasilnya :)
 Mangsa.

P/S : Hati aku tetap sama terhadap kau walau apa pun kau buat kucing! HAHAHA.