Saturday, 24 December 2011

HIJRAH

Aku tengok dari hari ke hari, ramai kawan-kawan dah berhijrah dari baik ke lebih baik. Alhamdulillah. Yelah, sekarang dah akhir zaman, kita kene lah sedar-sedar sendiri kan. Insyaallah aku hamba Allah yang seterusnya. Doakanlah.

Akhir-akhir ni, aku asyik membayangkan kematian je. Dan kematian pn banyak yang terjadi di sekeliling aku yang membuatkan aku gerun dan sedikit memberi kesedaran.

Buat masa sekarang, aku tengah mendalami ilmu agama, memperbetulkan solat semua. Solat adalah tiang agama, so that is the most important thing to be done. Taknak lah berubah, tetibe solat pun entah kemana. Nak berubah kene 200% ready. Give our soul to the Creator. Bende bukan main-main.

Aku amat suka dorongan, tapi aku sangat benci desakan. So please, aku nak berhijrah, dengan cara aku. Dan aku tak suka menunjuk-nunjuk untuk berubah. Ada jugak yang menyindir-nyindir, tak payah nak menyindir sangat lah kan. Allah Maha Mengetahui, Dia tahu apa yang tersirat kat hati hamba Dia.

Just for now, aku sentiasa berdoa kepada Allah, supaya lembutkan hati aku untuk berubah, dan mendekatkan diri denganNya. Insyaallah the time will come =)